06Ik ben Kim Compagner en woon en werk in Zwolle.

Mijn plezier in schilderen is ontstaan tijdens een workshop van onze personeelsvereniging in 2010. Hierna heb ik wat verf en doeken aangeschaft en ben thuis aan de slag gegaan. In 2012 heb ik een tweetal schilderworkshops gevolgd in de stijl van Bob Ross en Gary Jenkins. Daar is mijn interesse voor het schilderen verder ontwikkeld en in de herfst van dat jaar ben ik schilderlessen gaan volgen.

In januari 2014 heb ik een cursus pentekenen gevolgd bij Palet in Zwolle. En in september van dat jaar ben ik begonnen aan de opleiding tot Realistisch Fijnschilder van Art Partout in Deventer. Inmiddels heb ik deze 3-jarige opleiding met succes afgerond en heb ik hier nog een aantal portretlessen aan toe gevoegd. Omdat ik er nog geen genoeg van kon krijgen heb ik daarna nog 3 jaar de specialisatie ‘magisch realisme’ gevolgd.

Omdat het schilderen met olieverf en de bijbehorende oplosmiddelen me steeds meer tegen ging staan, ben ik me gaan verdiepen in andere mogelijkheden. In 2018/2019 heb ik aan de Academie voor Kunst&Ambacht veel materiaalkennis opgedaan en o.a. geschilderd met caseïneverf, eitempera, encaustiek, olieverf en Punische was.

Hoewel eitempera niet mijn eerste liefde was, begon ik het gaandeweg steeds meer te waarderen, waardoor ik me in 2020 heb aangemeld voor de vakopleiding ‘Vlaamse en Italiaanse renaissance’ bij Boulevard Magenta in Laag-Soeren. Hier hoop ik nog veel meer te leren over deze veelzijdige verf.

Dieren zijn een bron van inspiratie voor mijn tekeningen en schilderijen. Door hun verschillen in karakter en uiterlijk is het voor mij steeds een uitdaging om ze zo treffend mogelijk uit te beelden. Nog leuker vind ik het om mijn eigen magische werelden te creëren. Dieren spelen hierin vaak de hoofdrol en komen terecht in situaties waarin je ze normaal gesproken niet zult aantreffen. De kunst zit hem er dan voor mij in om het zo realistisch te schilderen dat het bijna (maar net niet helemaal) geloofwaardig overkomt.

Veel van de getoonde werken op deze website zijn te koop. Voor meer informatie over een schilderij, of het nemen van een optie, kunt u een mail sturen naar: klodderaandekwast@outlook.com