18-11-2022: Eindwerkstuk 2e jaar Vlaamse en Italiaanse Renaissance

geplaatst in: Geen categorie | 0
Carnaval des Animaux- naar Poen de Wijs (eitempera op paneel met polymentvergulden 25×45 cm) 2022 *NIET TE KOOP*

Hoewel hij niet helemaal voldoet aan het criterium Vlaamse of Italiaanse Renaissance ben ik toch heel blij met het eindresultaat. In 2020 zag in in het Musiom de tentoonstelling over o.a. Poen de Wijs en ik was meteen onder de indruk van zijn prachtige werken in olieverf.

Helaas heb ik dit werk niet in het echt mogen aanschouwen, maar toen ik de opdracht kreeg om ‘iets met goud te doen’ kreeg ik enorm zin om dit werk (origineel geschilderd met olieverf) te vertalen naar een werk met daarin bladgoud op polymentvergulden. In de gouden bol heb ik reliĆ«f aangebracht en daarna met eitempera hier over- en omheen geschilderd.